tisdag 24 juni 2014

Glassgubben informerar

Visste ni att.....

Ja för så här är det, att förr i tiden fanns det en glassfabrikör som hette Malmö glass och glassen hette Ge GE glass ( Malmö Nya Mejeriförening ) Skånemejerier.


Du kanske var sugen på en puck! ja just Puckglassen tillverkades nere i Malmöfabriken, man kan säga så att ett mer passande namn än Eskimåpinne får man leta efter, ja det skulle nog vara Eskimå brix....

Glassbåtar för vilket bolag av rang har inte glassbåtar i sortimentet..fyy på Er annars!

 

Sextiotalets glassbåtar och klassiska 88:an är ett kulturarv från Trollhätteglass...glöm inte Nogger!! denna godbit!

Så nästa gång du mumsar i dig en glassbåt...en 88:a eller en Nogger...tänk då på Ge Ge glass i Kyrkheddinge Staffanstorp för där kom glassen ifrån.

 



Se där ja...en GB Puckstång...kan man bli mer fyrkantig...?=)

Femtio kronor!! alltså det var det värsta..något så oförskämt har jag aldrig hört talas om......va? hmm oj då jaså femtio öre ja då tar jag en direkt...jag läste fel på prislistan......................

Ett litet tips nästa gång ni köper glassbåtar från Hemglass kontrollera hur dom ser ut för dom har exakt samma utseende som Ge Ge hade på sina glassbåtar.

7 kommentarer:

  1. Nä vet du vad nu blev jag sugen på glass, glassgubben är lurig man köper glass så fort man sett honom=) vet du hur dyrt det är med glass till tre ungar och tio vuxna=) vi kräver billigare glass speciellt lösglassarna.
    Vi kommer att köpa glass på stranden idag, så som det ska vara. kram

    SvaraRadera
  2. Glassgubben har absolut ingen påverkan....eller har han?
    Vi startar en kampanjprotest för billigare glass=)
    Simma lugnt...hälsa dom små badgrodorna! kram

    SvaraRadera
  3. puckstång sålde dom på mejeriet i Karlskrona det fanns bara vaniljsmak. Det var tider när man åkte Scania 50 tvåfärgad gul och röd med dubbelflak

    SvaraRadera
  4. Glassbåtar tillverkades av Mullsjö-glass innan dom blev uppköpta av GB.

    SvaraRadera
  5. Anonym: det där var spännande berätta gärna mer om Mullsjöglass, glasshistorik är av största intresse, ja lika stort som en storstrut enligt glassgubben.

    SvaraRadera
  6. Vad var där egentligen för skillnad på sortimentet hos Em-Em glass och Ge-Ge glass. Båda såldes i nordvästra skåne innan GB-Glass åt upp båda firmorna i slutet av 60-TALET. Någon eller båda av dem hade saker som Tandem saftis, V5-strut och Holiday.

    SvaraRadera
  7. På 70-talet fanns det något som hette Siljan-glass kring just Siljan (Leksand etc). Någon som har koll på dem?

    SvaraRadera